Saturday, February 15, 2014

MR . A !



wahai hati , bersabarlah .. hati yang ingin mula mekar isinya pasti akan disinggahi pelbagai masalah .. begitu lah aku dengan dia .. adakah aku terlalu ego atau dia yang sengaja ingin menduga aku ?? emm , sejujurnya , aku sendiri bingung , tak tau dah nak buat apa .. apa yang aku boleh katakan , ialah , aku sayang dia dan aku terima dia apa adanya .. walaupun hubungan kitorang macam tom and jerry , tapi , kitorang tetap cari jalan untuk selesaikan ..

lepas ni , masing2 sibuk dengan kerjaya sendiri .. dia sibuk dengan kerja dia , dan aku .. sibuk dengan diploma aku .. tapi aku dah janji , untuk LI nnt , aku nak cari tempat yg dekat2 je .. :) supaya senang aku nak jumpa family aku dan dia .. :) eh .. kenapa aku asyik cerita tentang dia ?? emm , angau kot .. -,-  eh , apa aku mengarut ni ?? dah2 .. tak de idea dah nak taip apa lg .. okay , bye .. 



                                                 
                                                              - eyka -

Friday, February 14, 2014

KEMBALI DENGAN CERITA BARU !



ehem .. dah berhabuk sangat blog ni .. okey .. first , sekarang dh tahun 2014 kan ?? hurm .. dah banyak dan macam - macam yang berlaku .. second , dah ada someone yang berjaya menawan hati aku .. n last ,  alhamdulillah , aku sentiasa mendapat result yang baik sepanjang sem .. :)

okay , mula2 sekali aku nak cerita , tahun ni aku nak LI utk pertama kalinya .. fuuh .. memang nebes lah .. mana taknya , aku kan biasa digelar " anak manja " .. so , semestinya aku takut sebab , pertama aku tak biasa kerja kat hotel ( kitchen ) .. kedua , aku bukan reti sangat pun dalam bab2 masak ni .. T_T .. Nama je budak kulinari , tp , bukan teror mana pun .. dan ketiga , aku takut ianya memudaratkan "KAKI BESI " aku ni .. ooooh pka , tenang .. hoho .. 

second story , someone yang aku maksudkan ialah budak kolej aku juga .. tp , dia dh hbis study :) secara luarannya , dia ni agak misteri gak sebenarnya .. baik orangnya .. masa kitorang mula kenal , tak pernah berdamai .. asyik saling mengutuk je .. tapi , dr situ lah terbitnya perasaan yg aku sndri tak jangkakan memandangkn aku brhasrat utk fokus pd pelajaran sblum mngenalinya .. tapi , aku brsyukur , walaupun aku seorg yg ego , keras kepala dan gila2 , dia tetap dengan aku .. :) oh .. syg sungguh pd dia .. auw , gatalnya aku ! -,- HAHA XD 

seterusnya , cerita terakhir , alhamdulillah , utk sepanjang sem2 yg telah aku lalui , akhirnya result aku sngat2 baik :) walaupun ada ketika nya aku merungut malas nya nak study -,- .. hoho .. sekarang ni pun aku tengah exam final ok .. untuk sem ni , aku akui memang aku sangat sangat sangat malaaaas ! -,- . ergh .. masa exam cooking pun aku ada buat silap .. then , exam utk paper , aku tak berapa nak study .. kemalasan tu dh keluar .. oh syaitan , keluar lah engkau dr minda aku ! -,- .. adoi , dh mula mengarut dh aku ni ! haha .. dah lah .. cukup sampai disini je k .. penat dol nak menaik .. lg2 if guna hp je T_T .. gara2 malas nak buka lappy je -,- okay , bye ! 





                    
                        - eyka -

Sunday, October 27, 2013

I'M BACK !


huhai ~ sem ni bermula lagi .. ergh ! tk sabar nak tunggu result ! semalam keluar dengan adik dan bestfren semata2 nak sambut birthday adik .. dan hari ni , keluar lagi sebab nak beli sedikit barang untuk pindah masuk rumah sewa nanti .. :) kali ni eyka nak berdikari dan cuba bangkit semula selepas semua masalah yang melanda .. kawan2 semua kata , kuatkan dan tabahkan hati untuk menghadapi masalah yang mengdatang .. 
so , sebagai insan biasa yang tak lepas dari ditimpa ujian , eyka berusaha untuk tabahkan hati .. hoho ..

okey , actually , ada agenda lain eyka keluar hari ni .. haha .. sebabnya nak minta papa belanja makan ! hoho .. :p bukan apa , eyka lapar .. dan semua makanan yang ada , eyka tak selera .. so , nak juga merasa makanan lain kan .. hee .. chef kenalah banyak merasa .. am i right ?? haha :p LOL # 


haha ! yea , that's me :) and without any makeup .. cute ?? haha .. :p okay , mula dah nak naik perasan .. haha .. bergurau je .. :) hehe .. tengok muka tu cam happy je kan ? tapi , tak de siapa tau apa yang ada dihati tika itu melainkan ALLAH je .. :) okay lah .. eyka dah penat menaip .. nanti ada masa , eyka update lagi .. :)